Het voorlees verhaal

Achtergrond bij het verhaal: 

Het verhaal is tot stand gekomen door de behoefte om kinderen te betrekken in wat er gebeurd. Niet met informatie welke ze over vult, maar met een gevoel dat hen verder kan helpen (empowerment*). 

Het verhaal is nu als strip gedeeld zodat zo veel mogelijk mensen/kinderen deze strip kunnen ontvangen en lezen. De wens is om dit ook als een mooi prentenboek uit te brengen. Wanneer daar genoeg interesse voor is (zie poll hiernaast) kan dat nog gerealiseerd worden. 

Wanneer we verder zijn in de tijd is het ook het plan om de strip in een korte animatie film te vatten zodat deze ook 'gezien en gehoord' kan worden. 

Wil je alvast een voorproefje van het prentenboek? Om thuis voor te lezen? Download dan het hele verhaal hieronder: 

Jeanne De Redder
Word – 6.5 MB 58 downloads

Verwijzingen in het verhaal

Er zijn in het verhaal een aantal verwijzingen gemaakt welke leuk zijn om te delen: 

Jeanne: een naam welke vooral aan meisjes gegeven wordt. Het is afgeleid van Johannes (wat weer een mannen naam is). Daarnaast droomt Jeanne over een ridder. De link met Jeanne d'Arc is dan ook snel gelegd. 

OptiMa Forta: Afgeleid van optima forma wat staat voor: In optimale conditie. Tevens het fort van de Opa en oMa's. Dus het fort waar Opa's en oMa's in goede conditie kunnen verblijven

Het CoroNare mannetje: uiteraard afgeleid van het Corona virus. 

Ridder Redder: in de droom is het een ridder die redder is en in de realiteit is het Jeanne die Redder kan zijn. Redden is een moraal. 

 

 

(*Empowerment is a set of measures designed to increase the degree of autonomy and self-determination in people and in communities in order to enable them to represent their interests in a responsible and self-determined way, acting on their own authority.)